Friday, June 28, 2013
Lasanje
Retsept on päris pereköögi kokaraamatust. Mees kiitis väga seda lasanjet :)
Vaja läheb:
lasanjeplaadid Barilla
500g veise hakkliha
1 porgand
1 sibul
4 küüslauguküünt
2 purki (400g)purustatud tomateid (polpa di pomodoro)
1,5 dl punast veini
suhkrut, soola, pipart, natuke punet, võib panna ka tabascot
Juustukaste
60 g võid
4 sl jahu
ca 0,5 l piima
150 g parmesani juustu
Peale mozzarella juustu
Valmistamine:
tükelda sibul ja küüslauk, riivi porgand ja prae oliivõlis. Lisa hakkliha ja pruunista. Lisa tomatipasta ja maitsesta soola, suhkru, pipra ja veiniga. Samal ajal valmista juustukaste. Sulata või pliidil paraja poti sees nr.1 kuumusel ja lisa vispeldades jahu, siis ettevaatlikult piim ja riivitud juust, samal ajal segades. Lase keema minna korraks. Maitsesta soolaga.
Määri neljakandimine ahjuvorm võiga. Pane vormi põhja õhuke kiht hakklihakastet ja sellele õhuke kiht juustukastet. Kata lasanjeplaatidega. Pane jälle hakkliha -ja juustukastet, lasanjeplaadid ja hakkliha- ja juustukastet. Raputa peale riivitud mozzarella ja küpseta 175 c ahjus ca 35-40 mini. Ma küpsetasin esimesed 20 minutit fooliumiga pealt kaetud ja edasi ilma kaaneta. Enne serveerimist lasta natuke jahtuda, siis lasanje tahkub.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment