Monday, October 8, 2012
Lambakarree
Lambakarree ahjukartulitega
Vaja läheb(kogus 2-le):
umbes 2 sellist lambakarree tükki nagu pildil
umbes 6 küüslauguküünt
oliiviõli
rosmariini
Lambakarree Valmistamine:
Ahi ventilaatoriga alt ja pealt 200 kraadi
lambakarree pesta külma veega, teha lihaosa sisse augud noaga ja küüslauguküüned sisse toppida.
Vala oliiviõliga liha üle, kalla pool klaasi külma vett peale. Raputa rosmariini peale. Ära soola lisa, muidu läheb kuivaks! Kata korralikult hõbepaberiga kinni.
Ahjus võiks olla 1,5-2 tundi. Vahepeal tuleb proovida, et liiga kuivaks ei läheks.
Serveerida rohelise salatiga.
Itaalias süüakse alati ennem liha ära ja alles siis salatit. Pidi paremini seedima toit. Punane vein sobib ka väga hästi kõrvale, kindlasti mitte vett juua lambaliha kõrvale, kuna lammas on väga rasvane.
Ahjukartulite valmistamine:
Lõika kartulid pooleks ja pane pannile nii, et kumar pool jääks ülespoole. Lõika peale pekist sealiha ja raputa soolaga üle. Pane natukeseks ahju ja mõne aja pärast vala kuuma veega üle.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment